Avond- en Weekenddiensten

Na lang beraad hebben wij als gehele tandartsenkring Katwijk/Rijnsburg het moeilijke besluit genomen om per 1 april 2021 de spoedzorg van de praktijk onder te brengen bij de Mondzorg Poli Amsterdam, vlakbij het oude Slotervaart ziekenhuis. Deze spoeddienst zorgt ervoor dat u buiten de openingstijden van de praktijk geholpen kunt worden als u een spoedpijnklacht heeft. Denk daarbij aan een ernstige ontsteking of een uitgevallen tand of kies waarvan de behandeling niet tot de volgende dag kan wachten.

Er zijn een aantal redenen geweest om dit besluit te nemen. De voornaamste reden is om uw veiligheid en de veiligheid van de dienstdoende tandartsen en assistentes te kunnen waarborgen. Het is ons inziens niet meer verantwoord om ’s nachts of ’s avonds een tandarts of assistente alleen te laten in een gebouw met een vaak onbekende patiënt.

Bovendien is er nu een centraal aanspreekpunt, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand is door professionele en ervaren zorgverleners, waardoor u altijd verzekerd bent van snelle en adequate hulp

Hoe werkt het?

Indien er sprake is van een spoedgeval buiten de openingstijden van uw eigen tandartspraktijk kunt u contact opnemen met:

020-7234848

 U krijgt het tandarts bemiddelings bureau aan de telefoon en zij zullen u adviseren en verder helpen.

Dat advies kan inhouden dat u wellicht kunt wachten tot de eerstvolgende mogelijkheid bij uw eigen tandarts,  advies over medicatie of een andere oplossing, of u kunt een afspraak krijgen bij de  Mondzorgpoli in Amsterdam (vlakbij het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam). Dit is 30 minuten rijden vanaf het centrum van Katwijk en 25 minuten vanaf Rijnsburg. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Locatie:

Mondzorgpoli Amsterdam

Louwesweg 6

1066 EC Amsterdam

Wat kost het?

De mondzorgpoli werkt samen met Infomedics, wat inhoudt dat de nota naar uw zorgverzekering wordt gestuurd en u achteraf een rekening krijgt voor de niet-vergoede kosten. U hoeft de spoedbehandeling dus niet direct te betalen. De kosten zullen voor de behandeling met u worden overlegd.

Hopelijk hoeft u hier geen aanspraak op te maken, maar mocht het toch nodig zijn, dan zijn we er gerust op dat u goed en snel geholpen kunt worden, 24 uur per dag, ook tijdens weekenden en feestdagen. Mocht u hier nog vragen over hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met ons.